Mobil logga

Spröda handkavlade knäckebröd med flingsalt & Ramslök, 150 gram

Pris:
70 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
När jag frågade Elin som driver det lokala bageriet "Surkultur" utanför Kristianstad om hon ville tillverka sina spröda knäckebröd med min ramslök i lite större skala var det med viss tveksamhet eftersom hon ensam driver ett småskaligt beställningsbageri. Vi kom överens om en liten leverans de veckor hon har tid och möjlighet att producera. Det gör hennes knäckebröd precis så exklusiva som de förtjänar att vara. 

Spröda handkavlade knäckebröd med flingsalt & Ramslök
Det spröda knäcket tillverkas av lokalt odlad säd av nakenkorn och svedjeråg som mals i bageriets lilla stenkvarn och blandas ihop med övriga ingredienser till en deg, som får jäsa i kyl över natten. Knäckebröden handkavlas sedan ut tunt. 

Ingredienser
Nakenkorn (Fagraslätt i Skåne), svedjeråg (Limabacka kvarn i Halland), vetemjöl (Limabacka kvarn i Halland), surdeg (vetemjöl och rågmjöl, Limabacka kvarn i Halland), mörk sirap (sv), jäst (sv), oraffinerat havssalt, flingsalt och ramslök. 

Bäst före oktober 2024
Nettovikt: ca 150 g
Förvaras torrt

Spröda handkavlade fröknäcke med flingsalt och Ramslök 
Ett fröknäcke bakat med ingredienser som är naturligt fria från gluten.
OBS! Bakat i bageri där mjölpartiklar finns i luften.

OBS! Fröknäcket är så pass sprött samtidigt som postens hantering varierar från leverans till leverans. Jag kan därmed inte garantera att det kommer fram i lika få bitar som det skickas.  

Ingredienser
Solroskärnor, pumpakärnor, linfrö (Fagraslätt i Skåne), sesamfrö, bovetemjöl, fiberhusk, oraffinerat havssalt och ramslök.


Bäst före augusti 2024
Nettovikt: ca 150 g
Förvaras torrt