Spröda handkavlade knäckebröd med flingsalt & Ramslök, 150 gram
Pris:
80 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
Surdegsknäcke
Antal:
Finns i lager
När jag frågade Elin som driver det lokala bageriet "Surkultur" utanför Kristianstad om hon ville tillverka sina spröda knäckebröd med min ramslök i lite större skala var det med viss tveksamhet eftersom hon ensam driver ett småskaligt beställningsbageri. Vi kom överens om en liten leverans de veckor hon har tid och möjlighet att producera. Det gör hennes knäckebröd precis så exklusiva som de förtjänar att vara.
Spröda handkavlade knäckebröd med flingsalt & Ramslök
Det spröda knäcket tillverkas av lokalt odlad säd av nakenkorn och svedjeråg som mals i bageriets lilla stenkvarn och blandas ihop med övriga ingredienser till en deg, som får jäsa i kyl över natten. Knäckebröden handkavlas sedan ut tunt.
Ingredienser
Nakenkorn (Fagraslätt i Skåne), svedjeråg (Limabacka kvarn i Halland), vetemjöl (Limabacka kvarn i Halland), surdeg (vetemjöl och rågmjöl, Limabacka kvarn i Halland), mörk sirap (sv), jäst (sv), oraffinerat havssalt, flingsalt och ramslök.
Knäcket har en hållbarhet på 5 månader och kommer alltid från den senaste veckans bak.
Nettovikt: ca 150 g
Förvaras torrt och mörkt
Spröda handkavlade fröknäcke med flingsalt och Ramslök
OBS! Fröknäcket är så pass sprött att det ofta går sönder när det skickas med post. Om du ändå önskar göra en beställning (på egen risk) kan du skriva "fröknäcke" i kommentarsfältet samtidigt som du lägger en beställning på surdegsknäcket.
Ett fröknäcke bakat med ingredienser som är naturligt fria från gluten.
OBS! Bakat i bageri där mjölpartiklar finns i luften.
Ingredienser
Solroskärnor, pumpakärnor, linfrö (Fagraslätt i Skåne), sesamfrö, bovetemjöl, fiberhusk, oraffinerat havssalt och ramslök.
Knäcket har en hållbarhet på 3 månader och kommer alltid från den senaste veckans bak.
Nettovikt: ca 150 g
Förvaras torrt och mörkt
Spröda handkavlade knäckebröd med flingsalt & Ramslök
Det spröda knäcket tillverkas av lokalt odlad säd av nakenkorn och svedjeråg som mals i bageriets lilla stenkvarn och blandas ihop med övriga ingredienser till en deg, som får jäsa i kyl över natten. Knäckebröden handkavlas sedan ut tunt.
Ingredienser
Nakenkorn (Fagraslätt i Skåne), svedjeråg (Limabacka kvarn i Halland), vetemjöl (Limabacka kvarn i Halland), surdeg (vetemjöl och rågmjöl, Limabacka kvarn i Halland), mörk sirap (sv), jäst (sv), oraffinerat havssalt, flingsalt och ramslök.
Knäcket har en hållbarhet på 5 månader och kommer alltid från den senaste veckans bak.
Nettovikt: ca 150 g
Förvaras torrt och mörkt
Spröda handkavlade fröknäcke med flingsalt och Ramslök
OBS! Fröknäcket är så pass sprött att det ofta går sönder när det skickas med post. Om du ändå önskar göra en beställning (på egen risk) kan du skriva "fröknäcke" i kommentarsfältet samtidigt som du lägger en beställning på surdegsknäcket.
Ett fröknäcke bakat med ingredienser som är naturligt fria från gluten.
OBS! Bakat i bageri där mjölpartiklar finns i luften.
Ingredienser
Solroskärnor, pumpakärnor, linfrö (Fagraslätt i Skåne), sesamfrö, bovetemjöl, fiberhusk, oraffinerat havssalt och ramslök.
Knäcket har en hållbarhet på 3 månader och kommer alltid från den senaste veckans bak.
Nettovikt: ca 150 g
Förvaras torrt och mörkt