Mobil logga

Spröda handkavlade knäckebröd med flingsalt & Ramslök, 150 g

Pris:
69 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Finns i lager
Spröda handkavlade knäckebröd med flingsalt & Ramslök
Knäckebrödet bakas av Elin som driver det lokala bageriet "Surkultur" här utanför Kristianstad. Det tillverkas av hel nakenkorn och svedjeråg som mals i bageriets lilla stenkvarn och blandas ihop med övriga ingredienser till en deg, som får jäsa i kyl över natten. Knäckebröden handkavlas sedan ut tunt. 

När jag frågade Elin om hon ville tillverka sina spröda knäckebröd med min ramslök var det med viss tveksamhet eftersom hon inte bakar i större volym. Vi kom överens om en liten leverans de veckor hon har tid och möjlighet att producera. Det gör hennes knäckebröd precis så exklusiva som de förtjänar att vara.   

Ingredienser
Vatten, nakenkorn (Limabacka kvarn i Halland), svedjeråg (Limabacka kvarn i Halland), vetemjöl (Limabacka kvarn i Halland), surdeg (vetemjöl och rågmjöl, Limabacka kvarn i Halland), mörk sirap (sv), jäst (sv), oraffinerat havssalt och flingsalt

Bäst före februari 2023
Nettovikt: 150 g
Förvaras torrt