Mobil logga

Saffranskrokus "Crocus sativus" 25 knölar

Pris:
249 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Saffranskrokus storlek 9-10, "Crocus sativus" 25 knölar
Antal:
Slutsåld

OBS! De största knölarna av saffranskrokus är slut för säsongen.
Det som finns kvar att beställa är något mindre saffransknölar i 
storlek 9-10 som normalt ger 2-3 blommor det första året. 


 

I mitt sortiment av vildväxande och naturaliserande lökar kommer jag även i höst att erbjuda saffranskrokus att plantera. Knölarna är första klassens knölar i de största storlekarna - "11+" med en omkrets på 11 cm eller mer. Det är lökar som normalt ger 3 till 5 blommor per lök det första året. (Den vanligaste storleken som finns att köpa är 8-9+ som normalt ger 1 blomma per lök). Höstens lökar levereras från augusti till oktober. Odlingsbeskrivning förljer med vid beställning.   
 

Saffranskrokus är en höstblommande knöl som går att odla i soliga lägen i södra Sverige. Den klarar temperaturer från -20 grader upp till 35-40 grader och för att saffransknölen ska klara av att utveckla sina stadier behöver den en tydlig sommar och vinter. I landets norra delar kan saffran med fördel odlas i kallväxthus eller kruka som förvaras kallt under vintern. Den planteras under sensommar och tidig höst och blommans pistiller kan sedan skördas under ett par tre veckor i oktober/november. Det behövs pistiller från 100-150 blommor för 1 gram torkad saffran. Lökarna planteras ca 15 cm djupt i näringsrik och väldränerad jord (gärna sandig) i soligt läge. Saffranslökar är torktåliga och klarar även kyla bra men ska inte övervattnas. 

Saffranskrokusen på bild planterades på en torr gräsmatta i Skåne i slutet av september 2021 och blommade under ett par tre veckors tid mindre än två månader efter plantering.