Mobil logga

Saffranskrokus (Crocus sativus) 25 lökar

Pris:
249 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Slutsåld
I mitt sortiment av vildväxande och naturaliserande lökar kommer jag även i år erbjuda saffranskrokus att plantera. Knölarna är i storlek "11+" som rä första klassens knölar med en omkrets på minst 11 cm. De ger normalt 3 till 5 blommor per lök. (Den vanligaste storleken är 7/8 cm och ger enast 1 blomma per lök)

Saffran  planteras under sensommar/tidig höst (planerad leverans ca v. 31-35). Mejla rubriken "Saffranslökar2022" om du vill att jag meddelar när jag öppnar upp hemsidan för beställning. 

Saffranskrokus är en höstblommande lök som går att odla i gynnsamma och soliga lägen i södra Sverige. Den planteras under sensommar och tidig höst och blommans pistiller kan sedan skördas ca 8-10 veckor efter plantering. Det behövs pistiller från ca 150 blommor för 1 gram torkad saffran. Lökarna planteras 10-15 cm djupt i näringsrik och väldränerad jord (gärna lite sandig) och i soligt läge. Saffranslökar är mycket torktåliga och ska inte övervattnas. 

Saffranskrokusen på bild planterades på en torr gräsmatta i Skåne i slutet av september 2021 och blommade under ett par tre veckors tid mindre än två månader efter plantering.