Mobil logga

Ramslöksolja

Pris:
120 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Ekologisk rapsolja med ramslök från Fund, 100 ml
"Økologisk rapsolie og ramsløg i topform – intet andet."
 
Ramslöksoljan från Fund är en riktigt läcker ramslöksolja som har en mild "rå" smak av ramslök och umami som jag anser att få andra producenter av ramslöksolja lyckats med att få fram. Den har därför en given plats i min webshop. 

Jag har i flera år följt det danska instagramkontot @wildfooding som drivs av Thomas Laursen som professionellt har skördat ramslök och vilda växter till Danmarks bästa kockar och restauranger i över 10 år. Förra sommaren slog han sig samman med sin tidigare konkurrent, Michael Fitzner och tillsamamns startade de "Fund". 

Använd ramslöksoljan från till dressing, i marinad, i tartar, ceviche, potatismos eller över en pasta. 

Ingredienser: Ekologisk kallpressad rapsolja och ramslök skördad i Danmnark våren 2023.
Hållbar till augusti 2024 - gäller oöppnad förpackning. Skaka flaskan innan användning. 
Öppnad flaska förvaras i kylskåp (mörkt och svalt) och är hållbar i minst 6 veckor. Troligen mycket längre än så.

Olivolja med ramslök från A L´Olivier, 150 ml
Utsedd till en av världens fem bästa olivoljor av tidningen
"The Times" i januari 2022

 
A L´Oliviers är en av Frankrikes ledande och mest respekterade olivoljeproducenter. Företaget grundades i Paris 1822 och deeras pittoreska butik i Marais-kvarteret finns kvar än idag för att erbjuda parisborna deras ljuvligt smakande olivolja från Provence. Till skillnad från italiensk olivolja som gärna drar åt det peppriga hållet med en kraftig eftersmak har A L´Oliviers olivolja en fruktig och mild olivsmak med en låg syra. Genom att låta färska blad av ramslök ligga och dra i olivolja får de fram en lätt kryddad olivolja med en mild smak av ramslök - en olivolja som kan användas till nästan vad som helst.

Jag föredrar att ha den till pasta och sallad, ringlad över en varm focaccia eller på ett fat med en nypa flingsalt och några droppar balsamico att doppa nybakat surdegsbröd i. 
Innehåll: Extra virgin olivolja 90,2 %, ramslök 9,8 %
Förvaras kallt och torrt. 
Bäst före september 2024