Mobil logga

nyplockad ramslök

Nyplockad Ramslök har på senare år blivit allt vanligare i våra butiker. Förvisso bara under några enstaka vårveckor och långt ifrån i hela landet. Att ha färsk Ramslök i kylskåpet under säsong tycker jag borde vara allas rättighet. Därför levererar jag varje vår nyplockad ramslök med post till kunder i hela landet. 
 

OBS : Vid beställning av varor för mer än 500 kr skickas leveransen fraktfritt. 
 

direkt från skog till brevlåda

Säsongen för nyplockade ramslöksblad är kort och tid för leverans skiftar från år till år. Normalt startar säsongen i feb/mars och jag brukar sluta leverera runt mitten av april. Bladen är finast och dyrast i början av säsongen när de är alldeles nyuppkomna. Dessa blad är vätskefyllda och har god hållbarhet, men är sällsynta och tar lång tid att skörda. Bladen skördas strax under marken och sköljs därför av innan leverans. Säsongens sista blad har ett lägre kilopris. De är lättare att plocka men inte lika hållbara och desto mer känsliga för hantering varför de hanteras varsamt för att hålla sig fina tills de kommer fram.  Normalt skördas ramslök fram tills den börjar blomma. Min säsong slutar något tidigare eftersom jag måste ha lite spänst i bladen som skickas med post för att de ska klara resan. 

Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast. Leveransen går iväg måndag till onsdag med spårbar A-post som hämtas hos lokalt ombud (Postnord). Försändelsen är normalt  framme redan nästa dag (med undantag för rikets norraste delar). Lägg bladen i ett iskallt vattenbad under några timmar när de kommit fram så piggnar de till och blir åter som nya. Vid förvaring i kylskåp håller sig bladen därefter fina i ytterligare 5 - 7 dagar. 

Direkt från min skog till din brevlåda? Leveranser med 250 gram kan jag skicka i ett mindre paket som går direkt till brevlådan. Skriv kommentar när du gör din beställning om så önskas. Foto: Olof Abrahamsson
Direkt från min skog till din brevlåda? Leveranser med 250 gram kan jag skicka i ett mindre paket som går direkt till brevlådan. Skriv kommentar när du gör din beställning om så önskas. Foto: Olof Abrahamsson

ramslök - från tidig till sen säsong

Nyplockad Ramslök, 250 gram

Pris:
199 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Slutsåld
Nyplockade blad av ramslök. Bladen plockas av mig på måndagen eller onsdagens morgon när bladen är extra saftiga. De förvaras svalt och skickas sedan iväg med post samma eftermiddag. Leveransen går med spårbar post och är framme i din brevlåda (vid beställning av max 250 gram) redan nästa dag. Lägg bladen i kallt vatten några timmar när de kommer fram för att de ska piggna till efter resan. Bladen förvaras därefter i kylskåp och är hållbara i ca en veckas tid. 

Nyplockad Ramslök , 500 gram

Pris:
299 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Slutsåld
Nyplockade blad av ramslök. Bladen plockas av mig på måndagen eller onsdagens morgon när bladen är extra saftiga. De förvaras svalt och skickas sedan iväg med post samma eftermiddag. Leveransen går med spårbar post och är framme hos ditt lokala ombud (Postnord) redan nästa dag. Lägg bladen i kallt vatten några timmar när de kommer fram för att de ska piggna till efter resan. Bladen förvaras därefter i kylskåp och är hållbara i ca en veckas tid.