Mobil logga

nyplockad ramslök

Nyplockad Ramslök har på senare år blivit allt vanligare i våra butiker. Förvisso bara under några enstaka vårveckor och långt ifrån i hela landet. Att ha färsk Ramslök i kylskåpet under säsong anser jag borde vara allas rättighet. Därför levererar jag varje vår nyplockad ramslök med post till kunder i hela landet. 
 

direkt från skog till brevlåda

Säsongen för nyplockade ramslöksblad är kort och tid för leverans skiftar från år till år. Normalt startar min säsong i feb/mars och jag brukar sluta leverera runt mitten av april. Bladen är finast och dyrast i början av säsongen när de är alldeles nyuppkomna. Dessa blad är vätskefyllda och har god hållbarhet men är svårare att finna och tar därför lång tid att skörda. Säsongens sista blad är lättare att plocka men inte lika hållbara och mer känsliga för hantering. De har därför ett lägre kilopris. Normalt slutar man skörda ramslök när den börjar  blomma. Min säsong slutar något tidigare eftersom bladen måste vara spänstiga för att klara en resa.

Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast. Mina leveranser går iväg måndag och onsdag med spårbar A-post. Försändelsen är normalt  framme redan nästa dag (med undantag för rikets norra delar).

Lägg bladen i ett iskallt vattenbad direkt de kommer fram så piggnar de till och blir åter som nya. Bladen förvaras bäst i en ask eller bunke i kylskåpet och är hållbara i ca en veckas tid.

Tips! För att förlänga hållbarheten på bladen i kylskåpet kan man vända högen med blad lite då och då för att de översta bladen inte ska torka ut och de understa ska få lite luft. 

Direkt från min skog till din brevlåda! En leverans med 200 gram skickas i ett mindre paket som går direkt till din brevlåda. Foto: Olof Abrahamsson
Direkt från min skog till din brevlåda! En leverans med 200 gram skickas i ett mindre paket som går direkt till din brevlåda. Foto: Olof Abrahamsson
Nyplockad ramslök går utmärkt att frysa in och behöver vakren förvällas eller hackas. Jag rekommenderar dock en lufttät förpackning.

ramslök - från tidig till sen säsong

Nyplockad Ramslök, 200 gram

Pris:
159 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommer snart
Nyplockade blad av ramslök. Bladen plockas av mig på måndagen eller onsdagens morgon när bladen är extra saftiga. De förvaras svalt och skickas sedan iväg med post samma eftermiddag. Leveransen går med spårbar försändelse och är framme hos ditt ombud (eller direkt till din brevlåda vid beställning av max 200 gram) redan nästa dag. OBS att leverans till landets norra delar ofta tar två dagar.