Mobil logga

nyplockad ramslök

Nyplockad Ramslök har på senare år blivit allt vanligare i våra butiker. Förvisso bara under några enstaka vårveckor och långt ifrån i hela landet. Att ha färsk Ramslök i kylskåpet under säsong anser jag borde vara allas rättighet. Därför levererar jag varje vår nyplockad ramslök med post till kunder i hela landet. 
 

direkt från skog till brevlåda

Säsongen för nyplockade ramslöksblad är kort och tid för leverans skiftar från år till år. Normalt startar min säsong i feb/mars och jag brukar sluta leverera runt mitten av april. Bladen är finast i början av säsongen när de är alldeles nyuppkomna. Dessa blad är vätskefyllda och har god hållbarhet men är svårare att finna och tar därför lång tid att skörda. Säsongens sista blad är lättare att plocka men inte lika hållbara och mer känsliga för hantering. Normalt slutar man skörda ramslök när den börjar blomma. Min säsong slutar något tidigare eftersom bladen måste vara spänstiga för att klara transporten med post.

Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast. Mina leveranser går iväg måndag till onsdag med spårbar A-post till ombud. Försändelsen är normalt  framme redan nästa förmiddag (med undantag för rikets norra delar).

Lägg bladen i ett iskallt vattenbad direkt de kommer fram så piggnar de till och blir åter som nya. Bladen förvaras bäst i en skål i kylskåpet och är hållbara i ca en veckas tid.

Tips! För att förlänga hållbarheten på bladen i kylskåpet kan man vända högen med blad lite då och då för att de översta bladen inte ska torka ut och de nedersta bladen ska få lite luft. 

Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast
Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast
Nyplockad ramslök går utmärkt att frysa in och behöver vakren förvällas eller hackas. Jag rekommenderar dock en lufttät förpackning.

Nyplockad ramslök

Nyplockad Ramslök, 250 gram

Pris:
225 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Slutsåld
Nyplockade blad av ramslök. Bladen plockas av mig måndag - onsdag. De skördas på  morgonen när bladen är extra saftiga och förvaras svalt innan de packas och skickas iväg med post samma eftermiddag. Leveransen går med spårbar försändelse och är framme hos ditt ombud redan nästa dag. OBS att leverans till landets norra delar ofta tar två dagar.