Mobil logga

nyplockad ramslök

Att ha färsk Ramslök i kylskåpet under säsong anser jag borde vara allas rättighet. Därför levererar jag varje vår nyplockad ramslök med post till kunder i hela landet. 
 

direkt från skog till brevlåda

Säsongen för nyplockade ramslöksblad är kort och tid för leverans skiftar från år till år. Normalt startar min säsong en bit in i mars och jag brukar sluta leverera runt mitten av april. Bladen är finast i början av säsongen när de är alldeles nyuppkomna. Normalt slutar man skörda ramslök när den börjar blomma men min säsong slutar tidigare än så eftersom bladen måste vara unga och spänstiga för att klara transporten med post.

Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast. Mina leveranser går iväg måndag till onsdag med spårbar A-post till ombud. Försändelsen är normalt  framme redan nästa förmiddag (med undantag för rikets norra delar).

Lägg bladen i ett iskallt vattenbad direkt de kommer fram så piggnar de till och blir åter som nya. Bladen förvaras bäst i en skål i kylskåpet och är hållbara i ca en veckas tid.

Tips! För att förlänga hållbarheten på bladen i kylskåpet kan man vända högen med blad lite då och då för att de översta bladen inte ska torka ut och de nedersta bladen ska få lite luft. 

Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast
Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast
Nyplockad ramslök går utmärkt att frysa in och behöver vakren förvällas eller hackas. Jag rekommenderar dock en lufttät förpackning.

Nyplockad ramslök

Nyplockad Ramslök, 250+ gram

Pris:
249 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Slutsåld
Slut för säsongen
 
Nyplockade blad av ramslök.
Av mig beställer du en kartong med 250+ gram nyplockade blad av ramslök. Bladen skördas och packas på morgonen när de är som piggast och spänstigast och förvaras svalt tills de skickas iväg med post samma dag. L
everansen går iväg på onsdagar som  spårbar post till dörr alt. brevlåda och är normalt framme redan nästa dag (två dagar till rikets norra delar). 
 
Lägg bladen i ett iskallt vattenbad direkt de kommer fram så piggnar de till och blir åter som nya. Bladen förvaras bäst i en skål eller påse i kylskåpet och är hållbara i ca en veckas tid.