Mobil logga

nyplockad ramslök

Nyplockad Ramslök har på senare år blivit allt vanligare i våra butiker. Förvisso bara under några enstaka vårveckor och långt ifrån i hela landet. Att ha färsk Ramslök i kylskåpet under säsong anser jag borde vara allas rättighet. Därför levererar jag varje vår nyplockad ramslök med post till kunder i hela landet. 
 

direkt från skog till brevlåda

Säsongen för nyplockade ramslöksblad är kort och tid för leverans skiftar från år till år. Normalt startar min säsong i feb/mars och jag brukar sluta leverera runt mitten av april. Bladen är finast och dyrast i början av säsongen när de är alldeles nyuppkomna. Dessa blad är vätskefyllda och har god hållbarhet men är mer sällsynta att finna och tar därför lång tid att skörda. Säsongens sista blad har ett lägre kilopris. De är lättare att plocka men inte lika hållbara och mer känsliga för hantering. Normalt skördas ramslök fram tills den börjar blomma. Min säsong slutar något tidigare eftersom bladen bör vara spänstiga för att  klara resan. 

Bladen skördas på morgonen samma dag som de levereras. Det är på morgonen ramslöken är som saftigast. Leveransen går iväg måndag till onsdag med spårbar A-post. Försändelsen är normalt  framme redan nästa dag (med undantag för rikets norra delar). Lägg bladen i ett iskallt vattenbad under några timmar när de kommit fram så piggnar de till och blir åter som nya. Vid förvaring i kylskåp håller sig bladen därefter fina i ytterligare 5 - 7 dagar. Ramslöksbladen går även bra att frysa in.  

Direkt från min skog till din brevlåda! En leverans med 250 gram skickas i ett mindre paket som går direkt till din brevlåda. Foto: Olof Abrahamsson
Direkt från min skog till din brevlåda! En leverans med 250 gram skickas i ett mindre paket som går direkt till din brevlåda. Foto: Olof Abrahamsson

ramslök - från tidig till sen säsong

Nyplockad Ramslök, 250 gram

Pris:
199 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Slutsåld
Nyplockade blad av ramslök. Bladen plockas av mig på måndagen eller onsdagens morgon när bladen är extra saftiga. De förvaras svalt och skickas sedan iväg med post samma eftermiddag. Leveransen går med spårbar post och är framme i din brevlåda (vid beställning av max 250 gram) redan nästa dag. Lägg bladen i kallt vatten några timmar när de kommer fram för att de ska piggna till efter resan. Bladen förvaras därefter i kylskåp och är hållbara i ca en veckas tid. 

Nyplockad Ramslök , 500 gram

Pris:
299 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Slutsåld
Nyplockade blad av ramslök. Bladen plockas av mig på måndagen eller onsdagens morgon när bladen är extra saftiga. De förvaras svalt och skickas sedan iväg med post samma eftermiddag. Leveransen går med spårbar post och är framme hos ditt lokala ombud (Postnord) redan nästa dag. Lägg bladen i kallt vatten några timmar när de kommer fram för att de ska piggna till efter resan. Bladen förvaras därefter i kylskåp och är hållbara i ca en veckas tid.