Mobil logga

Sagan om saffran av Gunnel Carlson

Pris:
200 kr
Inkl. 6% Moms
Typ:
"Sagan om saffran" av Gunnel Carlson
Antal:
Finns i lager
När Gunnel kör förbi vårt hus på väg till sin sommarstuga i Blekinge för att lämna lådan med böcker jag beställt av henne tar jag med henne på en tur ut i vår vårblommande prästgårdspark. Att gå där med Gunnel och lyssna på hennes kloka, vänliga och väl valda tips och ord är precis som att läsa hennes böcker - fulla av nyfikenhet, matnyttig kunskap och kuriosa. 

Köper du Gunnels bok "Sagan om saffran" tillsammans med saffranskrokus som levereras först i början på juli månad så lovar jag att skicka boken direkt så du är väl påläst om saffran när dina knölar kommer med posten. 

"I boken "Sagan om saffran" berättar Gunnel Carlson hur allt började i det antika Grekland där krokusknölen Crocus sativus först dök upp och sedan spreds ut i världen. Hon skriver om smuggling och förfalskningar, men också om hur man odlat och använt denna värdefulla krydda i olika världsdelar. I Sverige har saffran använts sedan 1500-talet och nu menar författaren att vi står inför något av en renässans. För vid sidan om de traditionella odlingsländerna som Indien och Iran syns numera den lila krokusblomman även i länder som Sverige."