nyplockad ramslök

Nyplockad ramslök har på senare år blivit allt vanligare i våra butiker. Förvisso bara under någon enstaka  kampanjvecka och långt ifrån i hela landet. Att ha färsk ramslök i kylskåpet under säsong tycker jag borde vara allas rättighet. Därför skickar jag varje onsdag under säsong, från slutet av mars till slutet av april månad, nyplockad ramslök till kunder i hela landet.  
 

direkt från min skog till din brevlåda

Normalt skickar jag nyskördade ramslöksblad från slutet av mars till slutet av april månad. Jag tar 55 eller 60 kr per hekto. För att skydda de nyskördade bladen från stötar skickar jag dem i en kartong som skrymmande A-post. Frakten kostar 60 kr för 250 gram och 75 kr för 500 gram och ingår i priset nedan. Jag har även ett litet "prova-på-ramslök-paket" för den som är nyfiken och vill smaka.  Med i försändelsen bifogar jag en faktura och en liten receptfolder med några av mina favoritrecept. 

Jag behöver din beställning senast onsdag kl. 12.00. Därefter åker jag ut i skogen för att skörda bladen som sedan skickas iväg med A-post för att vara i din brevlåda redan nästa dag. Om du bor i lägenhet och/eller har liten brevlåda kan det hända att du får hämta din försändelse vid ett av postens utlämningsställen. Bladen blir lite trötta av resan men  de piggnar lätt till igen om de läggs i kallt vatten ett par timmar och förvaras i kylskåp över natten. Vid förvaring i kylskåp håller sig ramslöken därefter fin i ytterligere 5 - 7 dagar.  

ramslöksblad

Ramslöksbladen är alldeles nyplockade när de skickas iväg.
Ramslöksbladen är alldeles nyplockade när de skickas iväg.